50books – jaar 2015 – vraag 47

Vorige week zondag geen #50books vraag vanwege wat persoonlijke omstandigheden. En daardoor vandaag een klein dilemma. Zal ik de oorspronkelijke vraag van vorige week alsnog stellen of een nieuwe verzinnen? Ik heb toch maar besloten de oorspronkelijke vraag te plaatsen ondanks dat de directe aanleiding alweer bijna is weggezakt. Het lag namelijk zo voor de hand te vragen welke boek (of boeken) jullie gekregen hadden op pakjesavond.

Want ik weet niet hoe het met jullie is gesteld maar voor mij is pakjesavond pas helemaal geslaagd wanneer er minimaal één boek(je) tussen de cadeaus zit. En gelukkig houdt sinterklaas hier ieder jaar weer rekening mee. Ook deze keer was mijn kinderhand snel gevuld en wel met Waarover ik praat als ik over hardlopen praat van Haruki Murakami.

Net als sinterklaas vind ik het zelf ook ontzettend leuk om een boek cadeau te geven. We trekken dan wel lootjes maar normaal gesproken zorg ik er altijd voor dat ik voor iedereen iets extra heb. Daar zitten altijd wel enkele boeken tussen voor diegenen waarvan ik weet dat ze nog steeds regelmatig lezen. Dit jaar is er weer een lezer bijgekomen in de persoon van onze jongste kleinzoon. Het was een genot te zien hoe blij hij was met zijn leesboekje. Ik ben al bezig een lijstje te maken voor volgend jaar.

Vraag 47:
Welk boek (of boeken) hebben jullie dit jaar in je schoen gevonden of cadeau gegeven?

Mocht pakjesavond om wat voor reden bij jou niet meer gevierd worden sla dan gerust deze vraag over, of misschien weet je een boek te herinneren toen de goedheilig man nog wel voorbij kwam. Dat mag natuurlijk ook.

50books201547

~ ~ ~

Klik hier voor vraag 46.

Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Klik hier voor alle #50books vragen in 2015.

Klik hier voor alle #50books vragen in 2014 (door Martha/DrsPee).

3 reacties on "50books – jaar 2015 – vraag 47"


  1. Sinterklaas is voor de kinderen (onder de 18), voor de volwassenen is er de Kerstman :-) Hier is het dus nog even wat geduld oefenen…

Reageren niet meer mogelijk