50books – jaar 2015 – vraag 36

We zaten in de bus op weg naar de Bridge to Bridge run in Arnhem. Het startschot voor de 16km zou om 12 uur klinken. “Ben je er helemaal klaar voor?” vroeg ik aan Luella. Dat bleek niet zo te zijn. De hele week was ze al wat ziekjes geweest en van een goede voorbereiding in de voorgaande dagen was geen sprake geweest. Ze zag er eigenlijk ontzettend tegenop. Waar ze vooral bang voor was was dat ze tijdens de loop plotseling ontzettende honger zou krijgen. Dat was haar namelijk al eerder overkomen.

De beruchte hongerklop, daar had ik zelf eigenlijk nog nooit last van gehad tijdens het hardlopen. Wel toen ik vroeger fanatiek aan wielrennen deed. Regelmatig kwam ik er tot mijn schrik halverwege een lange rit achter dat ik niets meer te eten bij me had terwijl ik nog vele kilometers zou moeten fietsen voordat ik weer thuis was. Kwestie van slechte voorbereiding. Maar ook van geen idee welke gerechten vooraf uitermate voedzaam waren bij zo’n inspanning. Ik deed/at maar wat.

Ook bij het hardlopen ben ik zo begonnen. Totdat een van mijn collega’s (een fanatieke hardloper) erachter kwam dat ik aan hardlopen deed. Hij kwam met allerlei tips waarop ik moest letten, inclusief wat ik wel of niet moest eten. Toen ik me daar wat meer in ging verdiepen op internet kwam ik bij een uiterst handig boekje uit: Het hardloperskookboek geschreven door Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof. Uiterst praktisch ingedeeld in secties gericht op voeding tijdens training, vlak voor en gedurende wedstrijden, en in de periode na een wedstrijd staan er veel gevarieerde gerechten vermeld, plus ook nog eens allerlei wetenswaardigheden met betrekking tot voedsel en hardlopen.

Het is mijn tweede kookboek ooit. Niet dat we verder geen kookboeken in huis hebben, maar die zijn eerlijk gezegd allemaal door/voor Inge aangeschaft. Mijn eerste kookboek kreeg ik van een tante toen ik uit huis ging en op mezelf ging wonen: Eerstejaars koken – Basiskookboek voor studenten, door Yvonne en Cassandra Kroonenberg. Ik heb er veel baat bij gehad net zoals nu het geval is met het hardloperskookboek.

En ondanks dat koken en eten (net zoals het weer trouwens) niet mijn favoriete onderwerpen zijn om over te bloggen (of tweeten), deze week dan toch maar eens een #50books vraag over kookboeken.

vraag 36:
Welk kookboek gericht op een specifieke doelgroep heb jij in huis (gehad) waar je veel gebruik van (hebt ge)maakt?

Het lijkt erop dat voor elke te onderscheiden groep mensen met een bepaalde hobby of voorkeur er een kookboek is. Ik ga hier niet de voorbeelden opnoemen die ik op internet ben tegengekomen, maar ben vooral benieuwd wat jullie zoal in huis hebben staan om de juiste gerechten op de eettafel te krijgen. Hoe ben je aan die boeken gekomen? Ben je er bewust op zoek naar gegaan omdat je iets miste in de reguliere kookboeken? Of zijn ze je aanbevolen of cadeau gedaan? Gebruik je ze nog steeds of staan ze nu te verpieteren ergens achter in de kast? En natuurlijk is het altijd leuk om een foto bij te voegen van je lievelingsgerecht uit je favoriete kookboek.

zombie_cooking

~ ~ ~

Klik hier voor vraag 35.

Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Klik hier voor alle #50books vragen in 2015.

Klik hier voor alle #50books vragen in 2014 (door Martha/DrsPee).

Klik hier voor alle #50books vragen in 2013.

7 reacties on "50books – jaar 2015 – vraag 36"


  1. Oké, die link van het hardloperskookboek heb ik opgeslagen.
    Al gaan mijn aspiraties noet verder dan 5, maximaal 7, km.
    De #50books sla ik over, ben blij dat ik na een nare tijd weer aan het bloggen ben geslagen.

Reageren niet meer mogelijk