Bezoekers

Afbeelding header door Fré Sonneveld via Unsplash

Zondagmiddag zei ik voor de gein tegen mijn Inge dat het misschien zo maar eens zou kunnen dat de blogpost die ik over de Boekenweek geschreven had, al mijn statistieken zou gaan breken. Nu heb ik weliswaar geen plugin of iets dergelijks geïnstalleerd die mijn bezoekersaantallen registreert, maar het was ook eerder een reactie op de email-meldingen die ik binnenkreeg met daarin commentaar van lezers. Normaal krijg ik die sporadisch. Ook al omdat ik alleen de eerste keer bij een nieuwe bezoeker die een reactie achterlaat zo’n melding krijg.

Ik zeg wel vaker iets voor de gein waarvan ik hoop dat het serieus is.

Later die zondag begon ik een en ander te wantrouwen. Het waren wel heel veel meldingen die ik kreeg van nieuwe bezoekers die op de blogpost hadden gereageerd. Nu had ik natuurlijk voor de verandering eens een prikkelende titel gebruikt: In Nederland lezen we Nederlands. En op twitter had ik gezien dat de blogpost al verschillende keren was gedeeld door tweets met een grote schare volgers. Het zou dus zomaar kunnen dat ik een schot in de roos had geschreven.

Toch maar eens die meldingen geopend en gelezen, want daar had ik nog geen zin in gehad (mooi weer, dus lekker buiten zitten lezen in plaats van achter de laptop). Conclusie: Spam! Allemaal fake-facebook-accounts. En het werden er in de loop van de zondagavond steeds meer.

Op maandagochtend puilde mijn inbox uit.

Omdat ik voor de verandering wel nieuwsgierig werd naar de bezoekersaantallen (normaal kunnen me die niet schelen) besloot ik een plugin te zoeken zonder al te veel toeters en bellen om te zien wat er gaande was. Het werd Daily stat. Nadat ik ‘m geïnstalleerd had ging ik naar kantoor. Toen ik ’s avonds bij thuiskomst de statistieken ging bekijken (nadat ik eerst een ongelooflijke hoeveelheid nieuwe meldingen had moeten verwijderen) kon ik mijn ogen niet geloven. Meer dan 600 unieke bezoekers en meer dan 30.000 pageviews! En het ging maar door.

Nu, op dinsdagavond, nemen de meldingen eindelijk af. Ook het aantal pageviews is over het hoogtepunt heen. De Akismet plugin die gewoonlijk spam voortreffelijk afvangt, begint deze nieuwe vorm van vervuiling te herkennen. De Daily Stat plugin kan ik morgen hoogstwaarschijnlijk weer de-installeren. Want deze aantallen overtreffen zal me wel nooit meer lukken.

Het waren twee mooie dagen. Maar ik had toch liever gezien dat zich echte bezoekers voor mijn blogpost hadden geïnteresseerd.

20140311

~ ~ ~

TOEN OP 11 MAART

thuisvoelen – 11 maart 2013

Niet iedereen kan het waarderen dat ik mijn bloglayout soms vaker vernieuwdt dan dat er nieuwe blogposts verschijnen. Als excuus schuif ik mijn moeder naar voren als de oorzaak.

Roepaen Podium – Ottersum – 11 maart 2012

Thomas Dybdahl gaf een concert vlak in de buurt. En daar moest ik natuurlijk bij zijn nadat me de eerste live kennismaking in Nijmegen een jaar eerder zo goed was bevallen.

De stille kracht van het snoephuisje – 11 maart 2009

Een alternatieve hertelling van een bestaand sprookje via een eenmalig samenwerkingsverband tot stand gekomen.

~ ~ ~

4 reacties on "Bezoekers"


  1. Het toeval wil dat ik afgelopen dagen ook ontzettend veel ‘comments’ kreeg via rare facebook-accounts (gelukkig kwamen ze wel in m’n spamfolder terecht).


    1. Vreemde zaak. Fijn voor je dat ze meteen in de spamfolder kwamen. Momenteel zie ik nog steeds (heb de plugin toch nog niet verwijderd) hoge bezoekersaantallen en veel reacties, maar gelukkig nu voortaan ook rechtstreeks de spamfolder in.

Reageren niet meer mogelijk