50books – vraag 20

Het enorme verkoopsucces vorig jaar van ’50 Shades of Grey’ zal niemand ontgaan zijn. De boeken waren in elke boekhandel in hoge stapels voorradig. Ze vlogen als warme broodjes over de toonbank. Iedereen moest dat boek hebben, zo leek het. Zelf stond ik een keer op het vliegveld in Birmingham voor mijn terugreis naar NL na een workshop in Leicester. Dit vertrek viel samen met een massale uittocht van zowat alle jeugd uit de verre omgeving omdat de vakantieperiode was aangebroken. Met stomme verbazing zag ik vanuit mijn positie in het restaurant in de wachtruimte hoe echt elke jongere van het vrouwelijk geslacht de tocht naar de boekwinkel maakte om een eigen exemplaar (vaak zelfs de complete trilogie) aan te schaffen als vakantielectuur.

Maar ook op de e-reader was het een verkoophit. Ergens las ik dat vanwege het seksuele karakter en de expliciete SM passages veel lezers de voorkeur gaven aan juist een e-book. Zeker wanneer men het boek niet thuis las maar in de openbaarheid, zoals in de bus of trein. Dan is zo’n anonieme omslag wel handig. Niemand die ziet wat je leest. Geen gedoe meer met het vinden van een passende omslag van een ander boek om je heimelijke genoegens voor de buitenwereld te verbergen. Want niet iedereen hoeft te weten welke boeken je soms leest. Toch?

Wat me brengt op de vraag van deze week. Welke boeken lees jij wel eens waarvoor je je eigenlijk schaamt. Die je pas leest wanneer het huis leeg is en niemand je kan zien. Boeken waarmee je niet gezien wil worden. Boeken waarvan je nooit zal toegeven dat je ze leest. Maar je leest ze wel. Stiekem. Jouw ‘guilty pleasure’.

Durf jij ze hier voor #50books wel te openbaren? Of zit de schaamte te diep?

Vraag 20:
Welke boeken lees je stiekem omdat je je er eigenlijk voor schaamt?

guiltypleasure

~ ~ ~

Klik hier voor vraag 19.

~ ~ ~

Het #50books initiatief is bij mij ontstaan naar aanleiding van de 30songschallenges maar gaat anders ingevuld worden. Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Heb je zelf geen blogsite, dan kun je je blog naar mij sturen, en dan plaats ik het als gastblog.

Dit jaar zal ik in totaal 50 vragen posten, vandaar #50books.

Zelf doe ik natuurlijk ook mee, en zal mijn eigen bijdrage als aparte blogs posten en ook hieronder linken.
Voel je vrij om ideeën voor vragen naar me toe te sturen zodat ik er voldoende op voorraad heb om dit jaar door te komen. En wie weet is er zoveel enthousiasme dat we volgend jaar gewoon door kunnen gaan.

Wanneer iemand een mooi logo kan ontwerpen dan zou dat ook heel erg gewaardeerd worden. 

Je kunt me bereiken via email peterpellenaars@me.com of op twitter @petepel.

Veel lees en schrijfplezier.

~ ~ ~

TOEN OP 26 MEI

Verleiding – 26 mei 2012

In de trein zag ik haar zitten. Zou ik durven contact met haar te maken?

Welkom zomerzon – 26 mei 2010

We klagen allemaal graag over het weer en dat het nooit goed genoeg is. Maar je weet pas hoe goed het was wanneer je het mist.

Sleetse Lotje – 26 mei 2002

Onze trouwe viervoeter sleept zich nog steeds heldhaftig door het leven.

21 reacties on "50books – vraag 20"


  1. Wat een leuke vraag, en wat een mooie afbeelding erbij! Mijn laatste ‘guilty pleasure’ waren de boeken ‘Arjen’ en ‘Sil de strandjutter’ van Cor Bruijn, kort voordat ik op vakantie ging naar Terschelling. Echte streekromans, maar wel fijn om te lezen!


    1. Dank je voor het compliment. Het zelf bedenken/maken van de illustraties is net zo tijdrovend als het zoeken op internet naar een geschikte afbeelding, maar is veel leuker om te doen.


  2. Hahaha, wat een leuke vraag! Al moet ik er dan wel weer eventjes over denken – ‘k vermoed dat ik wel zo’n boeken heb, maar ‘k kan er niet meteen bedenken.Reageren niet meer mogelijk