50books – vraag 6

Klik hier voor vraag 5.

~ ~ ~

Vraag 6:
Ben jij een muzieklezer?

Zoals ik gister schreef, is een bezoekje aan de stad bij mij pas afgerond wanneer ik ook de kans heb gehad wat te neuzen in de schappen van de muziek- en boekwinkels. Thuis is het dan genieten om met verse muziek op de achtergrond te bladeren door de nieuw aangeschafte boeken en de vaak smaakvol vormgegeven boekwerkjes bij de cd’s. Daar kan weinig tegenop. Zet ik me er eenmaal toe om serieus te gaan lezen dan heb ik meestal klassieke of jazzy muziek aan staan. Muziek die niet teveel voor afleiding zorgt maar een aangename sfeer creëert waarin ik geconcentreerd bezig kan zijn.

Kortom, muziek speelt een voorname rol in mijn leven. Zeker op zondag. Dan begint de dag meestal met een uurtje #popmeditatie om 08:00 uur verzorgd door @StevenGort die mij bijna altijd weer kan verrassen met zijn unieke en dwarse liedjeskeuze.

Maar mijn liefde voor muziek strekt zich verder uit dan alleen het ernaar luisteren. Wanneer ik mijn halfslachtige pogingen om een instrument te bespelen gemakshalve niet meereken, vind ik het namelijk heerlijk om over muziek en alle daarbij behorende randzaken te lezen. Correspondenties door geniale maar getormenteerde componisten uit de geschiedenis. Encyclopedisch werk over allerlei ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis. (Auto)biografieën vol smakelijke roddel van/door de groten uit de rock- en popmuziek. Songteksten nader verklaard. Maar natuurlijk ook het betere romanwerk waar een hoofdrol gespeeld wordt door muziek en/of muzikant.

Nu ben ik benieuwd of dat bij jullie ook het geval is. Lezen jullie wel eens boeken over muziek? Speel je zelf verdienstelijk een instrument en heb je een mooie verzamelijk bladmuziek die je koestert? Of ben je uiteindelijk meer geïnteresseerd in de mens/maker achter de muziek? Het maakt niet uit. Zelfs als je helemaal niets met muziek hebt moedig ik je aan om daar je gedachtes eens over te laten gaan en het hoe of waarom in een blog te gieten.

En vergeet niet om je blogbijdrage hieronder bij de reacties te plaatsen zodat we allemaal mee kunnen lezen.

~ ~ ~

Het #50books initiatief is bij mij ontstaan naar aanleiding van de 30songschallenges maar gaat anders ingevuld worden. Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Heb je zelf geen blogsite, dan kun je je blog naar mij sturen, en dan plaats ik het als gastblog.

Dit jaar zal ik in totaal 50 vragen posten, vandaar #50books.

Zelf doe ik natuurlijk ook mee, en zal mijn eigen bijdrage als aparte blogs posten en ook hieronder linken.
Voel je vrij om ideeën voor vragen naar me toe te sturen zodat ik er voldoende op voorraad heb om dit jaar door te komen. En wie weet is er zoveel enthousiasme dat we volgend jaar gewoon door kunnen gaan.

Wanneer iemand een mooi logo kan ontwerpen dan zou dat ook heel erg gewaardeerd worden. 

Je kunt me bereiken via email peterpellenaars@me.com of op twitter @petepel.

Veel lees en schrijfplezier.

~ ~ ~

49 reacties on "50books – vraag 6"


 1. Peter,
  Met anderen ben je een vaste luisteraar. En dat vind ik echt hartstikke leuk! Ik heb zelf de grootste lol iedere zondag 8AM. Een paar lotgenoten zoals oa jij maken het compleet.
  Ik ben lyrisch over de combinate lyrics en muziek. Ik leesluister zeg maar. Daar schrijf ik eens een bijdrage over op mijn blog. Link zal ik dan hier plaatsen.

  Dank!


  1. Jouw #popmeditatie is inmiddels een vast onderdeel geworden van de (vroege) zondagochtend. Ik hoop dat je nog een hele tijd doorgaat.
   Een blog over jouw leesluisteren lijkt me prima passen bij het muzieklezen, dus kom maar op met die link wanneer je zover bent. 2. Vraag 6 beantwoord en opnieuw ontdekt dat we een gevarieerd aanbod in de boekenkast hebben staan. Daarom alleen al is #50Books de moeite waard.
 3. Wat ik ook doe ik kom steeds op de verkeerde pagina terecht. Mijn vraag 8 staat nu op de vraag 6 pagina, ik ‘durf’ nu even niet mijn link naar het antwoord op vraag 9 te plaatsen, want ik blijf vraag 6 krijgen.
  Wat kan ik doen, Peter?

  Groetjes, Vera – Veertje Vederlicht – ook wel Inkt en Veer genoemd


  1. Er zat inderdaad een stukje code dwars in de comments sectie. Als het goed is zou het nu weer OK moeten zijn.


 4. Leuke vraag, ik lees hem nu pas want ik struin een beetje dwars door de #50books vragen heen. Deze is niet nu meteen te antwoorden, die laat ik broeden!

Reageren niet meer mogelijk