50books – vraag 2

Klik hier voor vraag 1

~~~

Vraag 2:
Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint? *

Zelf ben ik een lezer die, eenmaal aan een boek begonnen, het ook wil uitlezen. Goedschiks of kwaadschiks. Maar eerlijkshalve moet ik bekennen dat er een redelijke stapel boeken ligt waar ik om diverse redenen ben vastgelopen en vooralsnog niet in verder ga lezen. Toch ga ik ze weer oppakken. Ooit. En een nieuwe kans geven. Want ik ben een twijfelaar. Vraag me telkens af of ik iets over het hoofd heb gezien. Of dat het mooie nog moet komen. Dus lees ik door. Tot het (soms bittere) einde. Mocht het dan uiteindelijk zijn tegengevallen, dan heb ik nog altijd een soort van voldoening dat ik het heb gedaan voor de auteur. Die er ook tijd in heeft gestoken. Maar ben wel gewaarschuwd om deze auteur een volgende keer te mijden.

Deel met ons jouw boek waar je maar niet doorheen komt, hoe graag je misschien zou willen. En wie weet, vind je nu eindelijk de inspiratie (of lotgenoten) om het een laatste keer te proberen!

* Deze vraag is mede tot stand gekomen door een inspirerende tweet van @heleensl

boring1

Illustratie: Boring, boring, boring, boring door Zach Plague

~ ~ ~

Het #50books initiatief is bij mij ontstaan naar aanleiding van de 30songschallenges maar gaat anders ingevuld worden. Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Heb je zelf geen blogsite, dan kun je je blog naar mij sturen, en dan plaats ik het als gastblog.

Dit jaar zal ik in totaal 50 vragen posten, vandaar #50books.

Zelf doe ik natuurlijk ook mee, en zal mijn eigen bijdrage als aparte blogs posten en ook hieronder linken.
Voel je vrij om ideeën voor vragen naar me toe te sturen zodat ik er voldoende op voorraad heb om dit jaar door te komen. En wie weet is er zoveel enthousiasme dat we volgend jaar gewoon door kunnen gaan.

Wanneer iemand een mooi logo kan ontwerpen dan zou dat ook heel erg gewaardeerd worden. 

Je kunt me bereiken via email peterpellenaars@me.com of op twitter @petepel.

Veel lees en schrijfplezier.

65 thoughts on “50books – vraag 2

 1. 50 tinten! ik las er 10 bladzijden van, juk.

  maar het boek waar ik nog steeds een schuldgevoel van krijg dat ik daar niet in doorgelezen heb is Die van Carlos Ruiz Zafón: Het spel van de engel. Vooral omdat ik krap twee weken geleden met het derde deel uit deze trilogie in handen stond… Na mijn tentamens. Dan ga ik weer lezen. dan vraag ik deel drie voor moederdag :-)

 2. Het spel van de Engel heb ik wel uitgelzen. Vond ik zelfs mooier dan deel 1.

  Maar ik heb mijn eigen boeken waarvan ik het jammer vind at ze half gelezen zijn.

  100 jaar eenzaamheid
  David Copperfield
  Publieke werken
  Don Quichotte
  Shakespeare (maakt niet uit welke)
  Oorlog en Vrede

  en binnenkort Ulysses, denk ik.

  Steeds als ik iemand lees/hoor die het toch zo mooi vind, trekt het aan mij. Zal ik dan toch nog een keer? …

  Grapes of Wrath heb ik de eerste keer weg gelegd, en de tweede keer in een ruk uitgelezen. Dus het kan wel.

 3. Kerkhof « Danielle Versteijne

 4. De ontembare vrouw #50books | sol y sombra

 5. Ik zou wel eens durven meedoen met jouw tag! Het boek dat ik écht niet uitgelezen krijg, is ‘Haar naam was Sarah’, wat nochtans heel mooi schijnt te zijn. Ik was hoe dan ook al van plan om er iets over te schrijven, maar deze tag is ’n mooie aanleiding ;-)

  PS: even een vraagje over de lay-out: ik krijg een ontzettend lang antwoordformulier, is dat de bedoeling of is dat enkel zo in google chrome bijvoorbeeld?

  • Dan ben ik blij je een mooie aanleiding gegeven te hebben. En van durven is hier geen sprake. Mijn lezers kenmerken zich als een gemoedelijk groepje en die stellen het alleen maar op prijs wanneer zich nieuwe reageerders aansluiten.

   PS: van dat lange antwoordformulier zou ik niet weten wat dat is. Nu heb ik het niet, maar soms ook weer wel. Ik gebruik Safari.

 6. #50books – vraag 2

 7. Over mijn eigen autistische inborst | Tussen jou en mij

 8. #50books vraag 2: Toppop flop | Blog 2

 9. De Grootinquisiteur - Dostojevski's De gebroeders Karamazov | De wereld van Hendrik-Jan

 10. Een goed boek draagt je mee | Jacob Jan Voerman

 11. Obsessieve liefde voor het onbekende | Tussen jou en mij

 12. 50books – vraag 4 - Debbie Peteri

 13. Uit liefde doden | Tussen jou en mij

 14. Het boek dat maar niet uit wil | Lings.nl

 15. #50books (2): Ongelezen werk | Tistje

 16. Moet je boeken uitlezen? | Dee'tjes

 17. 50books – vraag 2 | Bibliotheek 2.0 | Sco...

 18. Haar naam was Sarah: ik geef me over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *