50books – vraag 2

door Peter Pellenaars

Klik hier voor vraag 1

~~~

Vraag 2:
Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint? *

Zelf ben ik een lezer die, eenmaal aan een boek begonnen, het ook wil uitlezen. Goedschiks of kwaadschiks. Maar eerlijkshalve moet ik bekennen dat er een redelijke stapel boeken ligt waar ik om diverse redenen ben vastgelopen en vooralsnog niet in verder ga lezen. Toch ga ik ze weer oppakken. Ooit. En een nieuwe kans geven. Want ik ben een twijfelaar. Vraag me telkens af of ik iets over het hoofd heb gezien. Of dat het mooie nog moet komen. Dus lees ik door. Tot het (soms bittere) einde. Mocht het dan uiteindelijk zijn tegengevallen, dan heb ik nog altijd een soort van voldoening dat ik het heb gedaan voor de auteur. Die er ook tijd in heeft gestoken. Maar ben wel gewaarschuwd om deze auteur een volgende keer te mijden.

Deel met ons jouw boek waar je maar niet doorheen komt, hoe graag je misschien zou willen. En wie weet, vind je nu eindelijk de inspiratie (of lotgenoten) om het een laatste keer te proberen!

* Deze vraag is mede tot stand gekomen door een inspirerende tweet van @heleensl

boring1

Illustratie: Boring, boring, boring, boring door Zach Plague

~ ~ ~

Het #50books initiatief is bij mij ontstaan naar aanleiding van de 30songschallenges maar gaat anders ingevuld worden. Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Heb je zelf geen blogsite, dan kun je je blog naar mij sturen, en dan plaats ik het als gastblog.

Dit jaar zal ik in totaal 50 vragen posten, vandaar #50books.

Zelf doe ik natuurlijk ook mee, en zal mijn eigen bijdrage als aparte blogs posten en ook hieronder linken.
Voel je vrij om ideeën voor vragen naar me toe te sturen zodat ik er voldoende op voorraad heb om dit jaar door te komen. En wie weet is er zoveel enthousiasme dat we volgend jaar gewoon door kunnen gaan.

Wanneer iemand een mooi logo kan ontwerpen dan zou dat ook heel erg gewaardeerd worden. 

Je kunt me bereiken via email peterpellenaars@me.com of op twitter @petepel.

Veel lees en schrijfplezier.