50books – vraag 2

Klik hier voor vraag 1

~~~

Vraag 2:
Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint? *

Zelf ben ik een lezer die, eenmaal aan een boek begonnen, het ook wil uitlezen. Goedschiks of kwaadschiks. Maar eerlijkshalve moet ik bekennen dat er een redelijke stapel boeken ligt waar ik om diverse redenen ben vastgelopen en vooralsnog niet in verder ga lezen. Toch ga ik ze weer oppakken. Ooit. En een nieuwe kans geven. Want ik ben een twijfelaar. Vraag me telkens af of ik iets over het hoofd heb gezien. Of dat het mooie nog moet komen. Dus lees ik door. Tot het (soms bittere) einde. Mocht het dan uiteindelijk zijn tegengevallen, dan heb ik nog altijd een soort van voldoening dat ik het heb gedaan voor de auteur. Die er ook tijd in heeft gestoken. Maar ben wel gewaarschuwd om deze auteur een volgende keer te mijden.

Deel met ons jouw boek waar je maar niet doorheen komt, hoe graag je misschien zou willen. En wie weet, vind je nu eindelijk de inspiratie (of lotgenoten) om het een laatste keer te proberen!

* Deze vraag is mede tot stand gekomen door een inspirerende tweet van @heleensl

boring1

Illustratie: Boring, boring, boring, boring door Zach Plague

~ ~ ~

Het #50books initiatief is bij mij ontstaan naar aanleiding van de 30songschallenges maar gaat anders ingevuld worden. Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Heb je zelf geen blogsite, dan kun je je blog naar mij sturen, en dan plaats ik het als gastblog.

Dit jaar zal ik in totaal 50 vragen posten, vandaar #50books.

Zelf doe ik natuurlijk ook mee, en zal mijn eigen bijdrage als aparte blogs posten en ook hieronder linken.
Voel je vrij om ideeën voor vragen naar me toe te sturen zodat ik er voldoende op voorraad heb om dit jaar door te komen. En wie weet is er zoveel enthousiasme dat we volgend jaar gewoon door kunnen gaan.

Wanneer iemand een mooi logo kan ontwerpen dan zou dat ook heel erg gewaardeerd worden. 

Je kunt me bereiken via email peterpellenaars@me.com of op twitter @petepel.

Veel lees en schrijfplezier.

65 thoughts on “50books – vraag 2

 1. Kerkhof http://wp.me/s2Uceu-kerkhof
  Voor mij het enige mogelijke antwoord op vraag 2.
  Ondanks de stapel ongelezen naast mijn bed roept dit boek altijd net een beetje harder…

 2. 50 tinten! ik las er 10 bladzijden van, juk.

  maar het boek waar ik nog steeds een schuldgevoel van krijg dat ik daar niet in doorgelezen heb is Die van Carlos Ruiz Zafón: Het spel van de engel. Vooral omdat ik krap twee weken geleden met het derde deel uit deze trilogie in handen stond… Na mijn tentamens. Dan ga ik weer lezen. dan vraag ik deel drie voor moederdag :-)

 3. Het spel van de Engel heb ik wel uitgelzen. Vond ik zelfs mooier dan deel 1.

  Maar ik heb mijn eigen boeken waarvan ik het jammer vind at ze half gelezen zijn.

  100 jaar eenzaamheid
  David Copperfield
  Publieke werken
  Don Quichotte
  Shakespeare (maakt niet uit welke)
  Oorlog en Vrede

  en binnenkort Ulysses, denk ik.

  Steeds als ik iemand lees/hoor die het toch zo mooi vind, trekt het aan mij. Zal ik dan toch nog een keer? …

  Grapes of Wrath heb ik de eerste keer weg gelegd, en de tweede keer in een ruk uitgelezen. Dus het kan wel.

 4. ik dacht het meteen te weten maar vond in mijn boekenkast een ander boek en dat heeft het gewonnen (of is het deze keer verloren) http://wp.me/p1T8Qr-Ay

 5. Mooie vraag! Ik heb vaak moeite met alle Coachingsboeken… die me vertellen aan mezelf te werken. Die mijd ik dus als de pest… ;-)
  Uitzondering op die regel was de Celestijnse Belofte…

 6. Het zijn heel veel boeken, maar vandaag sta ik stil bij de Grootinquisiteur waarbij ik telkens strand als ik De gebroeders Karamazov van Dostojevski lees: http://www.hendrik-jandewit.nl/2013/01/de-grootinquisiteur-dostojevskis-de-gebroeders-karamazov/

 7. […] boeken. Deze week: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint? Lees hier de verhalen van andere deelnemers (klik op […]

 8. Ik kwam voor een dichte deur te staan. Geen ontembare vrouw voor mij. http://wp.me/p29y1y-8A

 9. Ik zou wel eens durven meedoen met jouw tag! Het boek dat ik écht niet uitgelezen krijg, is ‘Haar naam was Sarah’, wat nochtans heel mooi schijnt te zijn. Ik was hoe dan ook al van plan om er iets over te schrijven, maar deze tag is ‘n mooie aanleiding ;-)

  PS: even een vraagje over de lay-out: ik krijg een ontzettend lang antwoordformulier, is dat de bedoeling of is dat enkel zo in google chrome bijvoorbeeld?

  • Dan ben ik blij je een mooie aanleiding gegeven te hebben. En van durven is hier geen sprake. Mijn lezers kenmerken zich als een gemoedelijk groepje en die stellen het alleen maar op prijs wanneer zich nieuwe reageerders aansluiten.

   PS: van dat lange antwoordformulier zou ik niet weten wat dat is. Nu heb ik het niet, maar soms ook weer wel. Ik gebruik Safari.

 10. Voor mij was het Les Miserables van Victor Hugo .
  Mijn bijdrage staat hier:
  http://www.linda-linea-recta.nl/50books-vraag-2/

 11. […] #50books : Elke week op zondag word er een nieuwe boekvraag gepost. Die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Het is een initiatief van Peter […]

 12. Oorlog en Vrede, van Leo Tolstoj…

 13. […] #50books initiatief is ontstaan naar aanleiding van de 30 day song challenge, maar Peter Pelenaars vult dit anders in. Elke week op zondag plaatst hij een nieuwe vraag die door iedereen vrij mag […]

 14. tussenjouenmij

  Voor is het niet echt een klassieker. Misschien is het ook wel gewoon een kutboek.
  http://www.tussenjouenmij.nl/over-mijn-eigen-autistische-inborst/

  Nu even lekker de andere bijdragen lezen.

 15. […] #50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week was de vraag: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint? […]

 16. Er is maar 1 boek dat ik nooit uitgelezen heb. Er is maar 1 boek dat mijn woordhonger wist te verpesten.

  http://rsnijders.info/blog2/2013/01/20/50books-vraag-2-toppop-flop/

 17. Eerder in de reacties zag ik Ulysses voorbij komen. De goede tweede in mijn lijstje van onuitgelezen boeken. Dit boek heeft het niet voor mij: http://www.drspee.nl/boeken/50books-de-avonden/

  PS Overigens heb ik nu ook een lang antwoordformulier. Ik mail je even een screenshot.

 18. […] #50books Ik doe mee met het fantastische initiatief van Petepel. Elke zondag stelt hij op zijn blog een vraag over boeken, onder de noemer 50books. Vandaag de tweede vraag: […]

 19. Ik ben een volger van blogs. Heb nog nooit de tijd genomen om zelf te schrijven. Maar ‘vragen over boeken’ maken de vertelster in mij los. Fijn dat ik op deze manier, als gastblogger, mee kan doen! http://www.petepel.nl/2013/01/21/neropolis-vraag-2-50books

 20. Een Jaar Als (G)Een Ander van Kristien Hemmerechts en … (lees maar)
  http://veertjevederlicht.blogspot.nl/2013/01/50books-vraag-2.html

 21. Mijn antwoord op deze vraag is: De hut van Oom Tom: http://ow.ly/h2cwp

 22. […] Dit blog is geschreven als antwoord op een vraag van @Petepel. Die vraag kun je hier vinden. […]

 23. http://www.ikkeonline.nl/2013/01/50books-vraag-2/
  Ik lees eigenlijk alle boeken wel uit, maar laatst heb ik er toch een terug in de last gezet.

 24. […] #50books initiatief is ontstaan naar aanleiding van de 30 day song challenge, maar Peter Pelenaars vult dit anders in. Elke week op zondag plaatst hij een nieuwe vraag die door iedereen vrij mag […]

 25. […] Vraag 2 en vraag 3 komen hopelijk binnenkort ook nog aan de […]

 26. Ik lees een boek uit of ik lees het niet uit. En als ik het niet uitlees begin ik er niet nog een keer aan. Er is wel een genre waar ik nooit doorheen kom en toch telkens weer aan begin. http://ernestinekossmann.wordpress.com/2013/02/09/het-boek-dat-je-nooit-uitkrijgt-50books/

 27. […] #50books initiatief is ontstaan naar aanleiding van de 30 day song challenge, maar Peter Pelenaars vult dit anders in. Elke week op zondag plaatst hij een nieuwe vraag die door iedereen vrij mag […]

 28. Een gelauwerd auteur in de familie en dan juist zijn boek niet kunnen uitlezen, dat is niet zo mooi. http://wp.me/p2dz8f-2Q

 29. […] hoe het eindigt. In deze blog beantwoord ik hierdoor wel twee vragen uit de #50books reeks: ‘welk boek lees je maar niet uit‘ én ‘welk boek lees je […]

 30. En blogje nummer 2. Ik lees de blogjes van mijn lieve man Raymond Snijders als wekelijks dus ik heb hier lang op kunnen broeden:

  http://onscreen.misarray.info/uncategorized/50books-vraag-2-welk-boek-krijg-je-maar-niet-uitgelezen-hoe-vaak-je-er-ook-aan-begint/

 31. Een paar dagen nadat ik dit bloje schreef, las ik het boek alsnog uit: http://www.lings.nl/2013/02/het-boek-dat-maar-niet-uit-wil/

 32. […] #50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week was de vraag: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint? […]

 33. De graaf van Monte Christo, van Alexandre Dumas. Ik vond dat ik dat toch gelezen moest hebben, maar ik kwam er niet doorheen.

 34. […] Dat is in t kort het antwoord op 50 boekvraag nummer 2 Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint? […]

 35. […] Dit bericht is gekaderd in het 50books initiatief van Petepel. Vraag 2: Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?Andere deelnames kunnen gevonden worden tussen de reacties onder de bijhorende vraag. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>